today16.04.2024 Salı
ANTAKYA BELEDİYESİ ‘TEMİZ BİR ÇEVRE’ İÇİN DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Temizlik İşleri, Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü Ekipleri Eşgüdümle Hareket Ediyor

ANTAKYA BELEDİYESİ ‘TEMİZ BİR ÇEVRE’ İÇİN DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

          Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlükleri ekipleri işbirliği içerisinde Tertemiz Bir Antakya için şehir genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi, halkın daha kaliteli ve daha temiz bir hava soluyabilmesi için şehir genelindeki 95 mahallede fırınlar, konutlar, iş yerleri ve resmi dairelerdeki baca sistemlerini kontrol ediyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Haraparası Mahallesi’nde bulunan balık pişirim yerleri ve hurdacılık faaliyeti yapan yerlerde denetimler gerçekleştirilmiştir.

Antakya Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “Antakya Belediyesi olarak vatandaşlarımızın huzur, güvenlik ve çevre temizliğini göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı var gücümüzle yürütmekteyiz. Temizlik İşleri, Zabıta ve Ruhsat – Denetim Müdürlükleri işbirliği ile Haraparası mahallemizde denetimler gerçekleştirdik.

Bu kapsamda Haraparası mahallesinde balık pişirim yerleri ve hurdacılık faaliyeti yapan işyerlerinde vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden ve hava kirliliğine neden olan bacalar, kirlilik faktörü oluşturan kontrolsüzce biriktirilen hurdalar başta olmak üzere pişirim noktalarının genel hijyen denetimleri Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.

Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren işyerlerine kapatma işlemleri Ruhsat Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılarak, pişirim fırınlarından sulu filtrelerini çalıştırmayan 4 iş yerine tespit görgü tutanakları tutularak yasal işlem yapıldı.

Antakya Belediyesi olarak vatandaşlarımıza huzurlu, güvenli ve temiz bir çevre sunmak asli vazifelerimizdendir. Belediyemiz sorumluluk alanında bulunan, çevre kirliliğine neden olan ve ruhsatsız faaliyet gösteren tüm işletmelerin düzeltilmesi konusunda çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek.”

Yayın Tarihi : 23 Mayıs, 2017