today18.04.2024 Perşembe
ANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE 15 TEMMUZ DESTANI PROGRAMI

 

ANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE 15 TEMMUZ DESTANI PROGRAMI

 

Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonu bünyesinde yaz kurslarında eğitim gören öğrencilere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sonrasında bilgilendirme ve bilinçlendirme programı düzenlendi.

Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre düzenlenen program çerçevesinde öğrencilere 15 Temmuz Milli İrade Destanı isimli belgesel izletildi ardından bilgilendirme ve bilinçlendirme sunumu yapıldı. Yapılan açıklamaya göre belgesel izleme esnasında öğrenciler duygusal anlar yaşayarak, milli şuurun önemini idrak ettiler.

Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü hakkındaki şu görüşlerine yer verildi; “15 Temmuz, bizim tarihimizdeki kahramanlık silsilesinin son halkasıdır. Bu tarih, yıllardır darbelerin, müdahalelerin, vesayetin pençesinde kıvranan bu asil milletin yeniden şahlanışının, dirilişinin adıdır. O gece ülkemizin dört bir yanında şahit olduğumuz bu bilinç ve ruh diri olduğu müddetçe devletimizi ve milletimizi hedef alanlar, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Milli şairimiz Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.' Sizin büyükleriniz, 15 Temmuz gecesi ülkelerine, ezanlarına ve hürriyetlerine canlarına pahasına sahip çıkarak bu sözün hakkını vermişlerdir.”

Yayın Tarihi : 19 Temmuz, 2018