today20.04.2024 Cumartesi
Antakya Belediye Meclisi Üyelerinin Oybirliğiyle Aldığı Kararla NİKÂH VE OTOPARK ÜCRETLERİNDE İNDİRİME GİDİLDİ BAŞKAN YILMAZ; ALDIĞIMIZ HER KARAR VATANDAŞIMIZIN MENFAATİNE OLMAYA DEVAM EDECEK

    Antakya Belediye Meclisi Üyelerinin Oybirliğiyle Aldığı Kararla

NİKÂH VE OTOPARK ÜCRETLERİNDE İNDİRİME GİDİLDİ

BAŞKAN YILMAZ; ALDIĞIMIZ HER KARAR VATANDAŞIMIZIN MENFAATİNE OLMAYA DEVAM EDECEK

 

       

            Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, vatandaşların istek ve menfaatleri doğrultusunda planladıkları hizmetlerine bir yenisini daha eklediklerini vurguladı.

 

Başkan Yılmaz, Antakya Belediye Meclisi’nin 13 Haziran 2019 Çarşamba günü gerçekleştirdiği Haziran ayı ikinci olağan toplantısında, tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar ile Nikâh ve Mahveli Otopark ücretlerinde indirime gidildiğini belirtti.

 

 Başkan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ Vatandaşlarımızın isteklerini karşılama doğrultusunda üzerimize düşeni yapmayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Antakya Belediye Meclisi olarak vatandaşlarımızın sıkça kullandığı Atatürk Caddesi’nde bulunan mahfeli otoparkımızın ve çiftlerimizin hayatlarını birleştirdiği nikâh akdi ücretlerinde ciddi oranlarda indirim kararı aldık.

 

            Tüm Belediye Meclis Üyelerimizin oy birliği ile aldığı indirim kararı doğrultusunda eski ve yeni fiyatlandırmalar şu şekilde oldu;

 

  • Mahveli Otopark Ücretleri;
    • 30 dakika ücretsiz, Ondan sonraki bir saat için; 4 TL’den 2’TL’ye
    • Bir saatten sonraki her saat için; 2,5 TL’den 1,25 TL’ye
    • 1 aylık abonman ücreti 125 TL’den 100 TL’ye düşürüldü.
    •  
  • Nikah Ücretleri;
    • Mesai saatleri içerisinde nikâh salonunda nikâh akdi yapılması; 130 TL’den 50 TL’ye
    • Mesai saatleri dışında nikâh salonunda nikâh akdi yapılması; 350 TL’den 100 TL’ye
    • Belediye nikâh salonu dışında nikâh akdi yapılması; 550 TL’den 200 TL’ye düşürüldü.

( Belirlenen bu fiyatlara 121 TL olan zorunlu aile cüzdanı bedeli ile KDV dâhil değildir.)

 

            Yasa gereği Meclis Kararlarının Hatay Valiliğimizce denetim ve onay sürecinin ardından, birkaç gün içinde resmen yürürlüğe girecek olan yeni ücret tarifelerinin vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyor, bu kararda desteklerini esirgemeyen tüm değerli meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yayın Tarihi : 14 Haziran, 2019