today25.04.2024 Perşembe
ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANI İZZETTİN YILMAZ; “CUMHURİYETİMİZİN 97. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANI İZZETTİN YILMAZ;

“CUMHURİYETİMİZİN 97. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

 

        Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutladı.

Başkan Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi; “ Cumhuriyet, milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklalini kazanmak için kurtuluş mücadelesi veren şanlı ecdadımız nice zorluklara rağmen destan yazmış ve neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 Tarihinde Cumhuriyet’ in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu ‘Muasır Medeniyetler’ yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir.

İçinde bulunduğumuz durum ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir. Özellikle dış güçler tarafından ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların bilinciyle millet olma şuuru, Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlatmıştır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız.

Bu vesile ile bu topraklar için gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ayrıca kahraman gazilerimize ve Cumhuriyetimizin bölünmez bütünlüğünü koruma gayreti içerisinde olan sınırlarımızda savaş halinde olanlar başta olmak üzere tüm ordumuza minnet duygularımla, Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutluyor, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum."

 

Yayın Tarihi : 27 Ekim, 2020