today24.04.2024 Çarşamba
“PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN GÜZEL AHLAKINI ÖRNEK ALMAK, İNSANLIĞI HUZURA ERDİRECEKTİR.”

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Mevlid Kandili’ni Kutladı;

 

“PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN GÜZEL AHLAKINI ÖRNEK ALMAK,

İNSANLIĞI HUZURA ERDİRECEKTİR.”

 

 

            Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz 28 Ekim Çarşamba akşamı idrak edilecek olan Mevlid Kandili münasebetiyle mesaj yayınladı.

            Başkan Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi; “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili’ni islam alemi olarak idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kandillerin toplum hayatında özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutlayacağımız Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır.

 İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selâmete çağıran kainatın efendisi Peygamber Efendimiz, bütün ahlâki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir.

Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamber Efendimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu, günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin insanlığa bıraktığı güzel ahlak mirasını anlamak için önemli bir fırsattır. Efendimizin güzel ahlakını her yönüyle idrak edebilmek ve örnek alabilmek, günümüz şartlarında insanlığı huzura erdirecek yegane değerlerdendir. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz değerlerin kıymetini bilmeli, doğru yorumlamalı ve en iyi şekilde özümlemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutluyor, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." 

Yayın Tarihi : 27 Ekim, 2020