today19.04.2024 Cuma
“HİKAYELERİYLE TÜRKÜLER” KONSERİ DİNLEYENLERE DUYGU DOLU SAATLER YAŞATTI

“HİKAYELERİYLE TÜRKÜLER” KONSERİ

DİNLEYENLERE DUYGU DOLU SAATLER YAŞATTI

 

            Antakya Belediyesi Türk Müziği Topluluğu tarafından organize edilen, Şef Erhan Önal’ın yönetiminde ve Usta Oyuncu Ahmet Yenilmez’in seslendirmeleri ile hayata geçirilen “Hikayeleriyle Türküler” konser programı dinleyenleri adeta büyüledi.

            Programa Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve ailesi, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ve eşi, Hatay Büyükelçisi Serdar Cengiz, Kültür Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

            Türk Müziğinde yer edinmiş birbirinden değerli türkülerin hikayelerinin anlatıldığı, ardından saz solistlerince seslendirildiği gecede izleyiciler duygu dolu saatler yaşadılar.

            Programda kısa bir konuşma yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz şu görüşlere yer verdi; “ Antakya Belediyesi olarak, teknik belediyecilik çalışmalarımızın yanı sıra hemşerilerimizin sosyo - kültürel kaynaşmasını ve kültürel bilincin arttırılmasına değer katacak hassasiyetimiz devam etmektedir. Türküler genellikle yaşanmış bir olayın ardından yazılır ve söylenirler. Bu sebeple de çoğu zaman duygu yükü oldukça fazladır. Her insan türkü dinlediği zaman duygu yoğunluğu yaşar ve hüzünlenir. Bunun sebebi de türkülerin yaşanmışlıklarından kaynaklanır. Bugünkü programımız ile Anadolu ezgilerini ve bu ezgilerin birbirinden değerli hikayelerini bizlerle buluşturan Türk Halk Müziği topluluğumuza, değerli sanatçımız Ahmet Yenilmez’e ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”

            Anadolu türkülerinin birbirinden güzel ezgilerini dinleyenlerle buluşturan programda, video showları ve solo oyuncunun harmandalı oyunu büyük beğeni aldı.

            Program, protokol üyelerinin Ünlü Oyuncu Ahmet Yenilmez’e, Şef Erhan Önal’a ve saz solistlerine çiçek takdimi ile son buldu.

Yayın Tarihi : 17 Eylül, 2021