today19.04.2024 Cuma
“BİRBİRİMİZİ SEVMEYE, BİRLİK İÇERİSİNDE YAŞAMAYA ENGEL YOK”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Konuşan Başkan Yılmaz;

“BİRBİRİMİZİ SEVMEYE, BİRLİK İÇERİSİNDE YAŞAMAYA ENGEL YOK”

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebeti ile engelli vatandaşlarla bir araya gelerek günlerini kutladı.

Cumhuriyet Kültür Merkezi içerisinde organize edilen programda Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ev sahipliği yaparken, İl Başkanı Adem Yeşildal, Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Eren, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Alkaya, İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Defne İlçe Başkanı Mehmet Döner, Engelliler Koordinasyon Merkezi Müdürü Mehmet Sönmez, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Engelli Koordinasyon Merkezi Türk sanat müziği korosunun şarkıları eşliğinde gerçekleştirilen programın sonunda kısa bir konuşma yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz şu görüşlere yer verdi; “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile sizlerle bir kez daha bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Engel kelimesini kullanmaktan hoşlanmadığımı artık hepiniz biliyorsunuz, bizim için birlikte yaşamaya, birbirimizi sevmeye, toplum içerisinde birlik olmaya engel yok.

Bu düşünceyle Antakya Belediyesi olarak engelsiz yaşam şartlarını oluşturabilmek için her alanda gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz de engelsiz şehirlerin inşa edilmesi konusunda hassasiyet gösteriyor bu kapsamda inşa ettiğimiz sosyal tesisler başta olmak üzere pek çok noktada sizlerle aynı adımları atabilmenin gayretini gösteriyoruz.

Hizmetlerimiz kapsamında son olarak çok yakın bir zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz Kültür Merkezimiz içerisinde “Engelsiz Sanat Atölyesi” kurduk. Bu atölyede amacımız, sizleri sanat ile buluşturmak ve eserlerinizi sergileyerek gelir imkanı sağlayacak bir ortama kavuşturmak.

Sizlerle bir olmanın, birlik olmanın bizler için her zaman çok değerli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu birlik beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyor 3 Aralık Dünya Engelliler gününüzü tebrik ederek, sağlıklı bir yaşam temennisi ile saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yayın Tarihi : 06 Aralık, 2022