Anasayfa Antakya Tarihi Antakya Yemekleri

Antakya Yemekleri


Soğuk Mezeler
Cevizli Biber
Zahter Salatası
Patatesli Köfte
Humus
Bakla Ezmesi
Tuzlu Yoğurt
Patlıcanlı Yoğurtlama
Turplu Tarator
Patlıcan Salatası( Abugannüç)
Çökelek Salatası
Yumurta Öccesi

Pilav ve Dolmalar
Biberli Kimyonlu Bulgur Pilavı
Mercimekli Bulgur Pilavı
Firikli Aş
Kuru Dolma
Tuzlu Yoğurtlu Kabak Dolması
Yaprak Sarması

Balık, Etli ve Sebzeli Yemekler
Şıhılmıhşe
Sakız Murcu
Arap Kebabı
Çevirme
Tepsi (Sini) Kebap
Kabak Boranisi
Şeyh Mualla
Etli Aşür

Katıklı Ekmek ve Börekler
Zahter Halilli Ekmek
Katıklı Ekmek
Kaytaz Böreği
Biberli Ekmek
Bayram Semirseği (Sembüsek)

Oruklar
Ekşi Aşı
Naneli Oruk
Darabalı Oruk
Zeytinyağlı Tepsi Oruğu
Kömbetli Oruk

Tatlılar ve Kurabiyeler
Ağızlı Kadayıf
Burma Künefe
Kabak Ezmesi
Kaymaklı Künefe
Peynirli Künefe
Hurmalı Kurabiye
Kete
Kömbe
Külçe
Mamul

Copyright © 2024 | Antakya Belediyesi | Web Tasarım Deltawebsistem