today27.04.2024 Cumartesi
BAŞKAN YILMAZ’DAN KIZILAY HAFTASI MESAJI

BAŞKAN YILMAZ’DAN KIZILAY HAFTASI MESAJI

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kızılay Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz, mesajında şu sözlere yer verdi; “Yaralı askerlere yardım etmek amacıyla Hilâl-i Ahmer ismiyle 1868 yılında kurulan ve Cumhuriyet döneminde adı Türk Kızılay Derneği olarak değiştirilen Türk Kızılayı, 152 yıldan bu yana, savaşta ve barışta, milletimizin yanı sıra dünyadaki tüm muhtaçların da her zaman yanında yer alarak onlara desteklerini sunmaktadır.

      İnsanlar arasında ayrım gözetmeksizin, dünyanın en ücra yerlerinde bile mazlumlara ve mağdurlara tüm zorlu koşullara rağmen karşılık beklemeksizin şefkat elini uzatan, acılarını hafifletmeye çalışan, yaralarını saran, özverili çalışmaları ve yürüttüğü bu anlamlı vazife ile halkımızın gönlünde taht kurmuş, ülkemizin yüz akı ve gurur vesilesi olan en köklü insani yardım kuruluşumuzdur.

       Türk Kızılayı, insani yardımlarını sadece doğal afet dönemlerinde afetzedelere değil, aynı zamanda açlık felaketinin baş gösterdiği, iç savaşların sürdüğü, kuşatma altında yer alan, zulme uğrayan halklara da yapmakta, onların günlük gıda, giyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

      Bu duygularla, insanlık adına büyük görevler üstlenen ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Kızılayı çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası’nı kutlar, insani yardım faaliyetlerinin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Yayın Tarihi : 27 Ekim, 2020